Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Τεχνογνωσία Σοκολάτας - Τα Μυστικά της Σοκολάτας
Εγγραφές έως Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
Έναρξη τμήματος 28/11/2024
Κόστος 110 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε 2 δόσεις των 55 ευρώ
- Διάρκεια 8 ώρες
Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων
- Για την εγγραφή, καταβάλλετε την 1η δόση των 55 ευρώ ή όλο το ποσό των 110 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.
- Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
- Βεβαίωση παρακολούθησης. Εκδίδεται από το κέντρο μας, αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ.
- Σημειώσεις διαθέσιμες για αποθήκευση στη συσκευή σας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ
- Σεφ
- Ζαχαροπλάστες – Pastry Chef
- Αρτοποιούς
- Αποφοίτους και σπουδαστές σχολών Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
- Οποιοδήποτε άτομο έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον επισιτιστικό τομέα σχετικά με την τεχνογνωσία της σοκολάτας
Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
- Πώς παράγεται η σοκολάτα από την συγκομιδή του καρπού (ποικιλίες κακάο) μέχρι το τελικό προϊόν που όλοι γνωρίζουμε.
- Νομοθεσία και κανόνες για τη σοκολάτα στην ΕΕ.
- Κατηγορίες σοκολάτας και τα χαρακτηριστικά τους.
- Γιατί πρέπει να «στρώσουμε» τη σοκολάτα πριν τη χρήση της σε σοκολατάκια.
- Μέθοδοι στρωσίματος (tempering) και πότε χρησιμοποιείται ο καθένας.
- Θερμοκρασίες στρωσίματος σοκολάτας και χρήσης.
- Τι είναι το sugarbloom & fatbloom
- Πιθανά προβλήματα και λύσεις στην παραγωγή.
- Συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΒΙΝΤΕΟ.
- Επίδειξη μεθόδων στρωσίματος-tempering σοκολάτας.
- Παρουσίαση εργαλείων και χρωμάτων για τη δημιουργία διακοσμητικών.
- Παρασκευή σοκολατένιων διακοσμητικών:
- Φύλλο κιθάρας,
- Φύλλα σοκολάτας,
- Διπλό φύλλο κιθάρας,
- Sticks,
- Πουράκια και βεντάλιες,
- Διαφορετικοί τρόποι για τη δημιουργία στρογγυλών διακοσμητικών και σε σχήμα δακρύων,
- Στρογγυλά διακοσμητικά και με χρώμα,
- Με λευκή σοκολάτα και χρώμα.
Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Φυσαράκη – Executive and Consultant Chef…
Ο Δημήτρης Φυσαράκης είναι απόφοιτος του τμήματος «Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής» από το ΙΕΚ Ηρακλείου. Έχει μετεκπαιδευτεί στις Τεχνικές Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία, στην Τεχνολογία & Τεχνογνωσία Παγωτού από το Carpigianni University στην Ιταλία, στην Τεχνολογία & Τεχνογνωσία Σοκολάτας από το Belcolade Innovation Center στο Βέλγιο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα courses ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα κ εξωτερικό.
Εργάζεται ως Chef – Υπεύθυνος παραγωγής σε ζαχαροπλαστείο και ως Εκπαιδευτής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε IEK. Συγχρόνως, είναι Ambassador Chef της εταιρείας Belcolade Chocolate, εισηγείται σεμιναρίων ζαχαροπλαστικής και κάνει consulting σε επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη ζαχαροπλαστική.
Στη πορεία της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τη ζαχαροπλαστική, έχει παρασκευάσει δημιουργίες από ζάχαρη και σοκολάτα, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε τηλεόραση και περιοδικά του κλάδου και κάποιες έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς.
Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Για την εγγραφή, καταβάλετε την 1η δόση των 55 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.
Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Είκοσι βιντεοσκοπημένες συνεδρίες συνολικής διάρκειας έξι ωρών. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 8 ώρες.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.