Επιμορφωτικό Online Σεμινάριο: Τεχνικές Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής

Εγγραφές έως Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024

Έναρξη τμήματος 12/12/2024

Κόστος 130 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε 2 δόσεις των 65 ευρώ

Παρακολούθηση μέσω internet όποια ώρα και ημέρα θέλετε
με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

A) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

  • Σεφ
  • Ζαχαροπλάστες – Pastry Chef
  • Αρτοποιούς
  • Αποφοίτους και σπουδαστές σχολών Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Οποιοδήποτε άτομο έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον επισιτιστικό τομέα σχετικά με την τεχνογνωσία της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να μάθουμε μερικές από τις αυθεντικές γαλλικές παρασκευές και τεχνικές με τον τρόπο παρασκευής τους και τις εφαρμογές τους.

Αναλυτικότερα:

  • Crème Patissier με τις παραλλαγές της
  • Fruit crème patissier
  • French buttercream
  • Praline (Πώς φτιάχνουμε τη δική μας πραλίνα)
  • Pate au choux
  • Éclair
  • Craquelle
  • Paris Brest
  • Tart Tatin
  • Flan Parisien
  • Operette
  • Dacquoise
  • Joconde
  • Glassage éclair
  • Macarons
  • Macaron ganache filling
  • Caramel ganache filling

Γ) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Φυσαράκη – Executive and Consultant Chef…

Ο Δημήτρης Φυσαράκης είναι απόφοιτος του τμήματος «Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής» από το ΙΕΚ Ηρακλείου. Έχει μετεκπαιδευτεί στις Τεχνικές Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία, στην Τεχνολογία & Τεχνογνωσία Παγωτού από το Carpigianni University στην Ιταλία, στην Τεχνολογία & Τεχνογνωσία Σοκολάτας από το Belcolade Innovation Center στο Βέλγιο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα courses ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα κ εξωτερικό. 

Εργάζεται ως Chef – Υπεύθυνος παραγωγής σε ζαχαροπλαστείο και ως Εκπαιδευτής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε IEK. Συγχρόνως, είναι Ambassador Chef της εταιρείας Belcolade Chocolate, εισηγείται σεμιναρίων ζαχαροπλαστικής και κάνει consulting σε επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη ζαχαροπλαστική.

Στη πορεία της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τη ζαχαροπλαστική, έχει παρασκευάσει δημιουργίες από ζάχαρη και σοκολάτα, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε τηλεόραση και περιοδικά του κλάδου και κάποιες έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς. Τέλος, οι σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και οι καθημερινές ανάγκες της εργασίας τον οδήγησαν στην ανάπτυξη και την δημιουργία  του λογισμικού Pastrytech. Ένα λογισμικό σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι παράλληλα εύκολο στη χρήση, αλλά και πολύτιμος καθημερινός βοηθός του επαγγελματία!

Δ) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εξ αποστάσεως μέσω internet με συνδυασμό βιντεοσκοπήσεων και σημειώσεων, μέσω πλατφόρμας εκπαίδευσης, όποια ώρα και ημέρα θέλετε. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. 
 
Μπορείτε επίσης, να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου για να τις έχετε στο αρχείο σας.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών.
Πλήρης αλληλεπίδραση, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας μέσω του μικροφώνου σας ή μέσω chat και ο εισηγητής σας απαντά.
 
*Μέγιστος χρόνος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου έως και 5 μήνες από την έναρξη του, μέσω των βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Ε) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την εγγραφή, καταβάλετε την 1η δόση των 65 ευρώ. Στη συνέχεια ειδοποιήστε μας ότι βάλατε τα χρήματα στο info@semigo.gr ή στο (+30) 22310-51262.

Για τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 
Συνολικό κόστος: 130 ευρώ και διευκόλυνση καταβολής σε δύο δόσεις των 65 ευρώ.

Ζ) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δεκατέσσερεις βιντεοσκοπημένες συνεδρίες συνολικής διάρκειας επτά ωρών. Επιπλέον μία ζωντανή συνεδρία μέσω internet για επίλυση αποριών διάρκειας δύο ωρών. Συνολική διάρκεια 9 ώρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο όσο ταχύρρυθμα επιθυμείτε ή με πιο αργό ρυθμό, με μέγιστη χρονική διάρκεια παρακολούθησης τους πέντε μήνες από την έναρξη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Πατήστε υποβολή και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ